Hvordan får vi mer økologisk mat? (strømmes også)
Med Heidi Bjerkan (Credo), Tommy Østhagen (Kreativ catering), Stina Mehus og Astrid Bjørnson (matprodusenter), Alferd Bjørlo (V), Birgit O. Kjerstad (SV), Henrik Nordtun Gjertsen (SP) og Anne Ekornholmen (Nationen).
Informasjon
- Dato: 19. sep. 2024 - 15:30 - 18:00
- Sted: Klimahuset, Sars gate 1, Botanisk hage, Oslo
- Se kart
- Arrangør: Bondens marked, Framtiden i våre hender, Natur og ungdom, Norges bondelag, Norsk bonde- og småbrukarlag, Spire, Økologisk Norge, Matstreif, Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus, Landbrukets økoløft, Debio
- Tema: debatt, samtaler, foredrag, webinar
Velkommen til årets store diskusjon om hvordan vi kan øke norsk, økologisk matproduksjon!
Vi trenger mer norsk, økologisk matproduksjon!
- Det kan alle enes om, fra Hurdalsplattformen til Bondelaget, Småbrukarlaget, Spire, Natur og Ungdom, og Framtiden i våre hender.
Samtidig er det ofte vanskelig å få tak i økomat i butikken og på restauranter, mens økobønder ikke får levert det de produserer. Hvorfor er det sånn?
Velkommen til diskusjon og presentasjoner fra en rekke aktører i matbransjen om hvordan vi kan øke norsk, økologisk matproduksjon.
Og selvfølgelig god, norsk, økologisk mat!
Program:
kl. 15.30:
Dørene åpner - kaffe og mat fra Kreativ catering, Rørosmeieriet, Astrid Bjørnson og Stina Mehus.
kl. 16.00:
Innledning ved Stina Mehus, økologisk bær-, sau-, og storfebonde og leder i Økologisk Norge.
- 16.10 - Samtale med Heidi Bjerkan, kokk og kjøkkensjef på restaurant Credo, om økologisk mat i restaurantbransjen.
- 16.30 - Fruktbonde Astrid Bjørnson forteller om hvordan hun alene solgte mer økologiske epler enn hele dagligvarebransjen til sammen.
- 16.45 - Kokk Tommy Østhagen forteller om hvordan Kreativ catering vant anbud for å levere bærekraftig og økologisk mat til SiOs kantiner på UiO.
- 17.00 - Pause
kl. 17.10:
Politisk samtale: Hvilket mål skal vi ha: la markedet styre eller et prosentmål for økologisk produksjon? Hvordan har våre naboland lykkes i å øke sitt økologiske produksjonsareal og hva kan vi lære?
Ordstyrer: Anne Ekornholmen (politisk redaktør i Nationen)
Med: Stortingsrepresentatene Alfred Bjørlo (V), Birgit Oline Kjerstad (SV), rådgiver i landbruks- og matdepartementet Henrik Nordtun Gjertsen (SP).
kl. 17.50 Program slutt
Mat og mingling – dørene stenger 18.30-19.00.
Arrangementet er et fellesarrangement mellom flere av samarbeidsorganisasjonene bak Økouka og Landbrukets økoløft.