Informasjon
- Dato: 19. sep. 2024 - 15:30 - 18:00
- Sted: Klimahuset, Sars gate 1, Botanisk hage, Oslo
- Se kart
- Arrangør: Bondens marked, Framtiden i våre hender, Natur og ungdom, Norges bondelag, Norsk bonde- og småbrukarlag, Spire, Økologisk Norge, Matstreif, Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus, Landbrukets økoløft, Debio
- Tema: debatt, samtaler, foredrag, webinar
Velkommen til årets store diskusjon om hvordan vi kan øke norsk, økologisk matproduksjon!
Vi trenger mer norsk, økologisk matproduksjon!
- Det kan alle enes om, fra Hurdalsplattformen til Bondelaget, Småbrukarlaget, Spire, Natur og Ungdom, og Framtiden i våre hender.
Samtidig er det ofte vanskelig å få tak i økomat i butikken og på restauranter, mens økobønder ikke får levert det de produserer. Hvorfor er det sånn?
Velkommen til diskusjon og presentasjoner fra en rekke aktører i matbransjen om hvordan vi kan øke norsk, økologisk matproduksjon.
Og selvfølgelig god, norsk, økologisk mat!
Program:
kl. 15.30:
Dørene åpner - kaffe og mat fra Kreativ catering, Rørosmeieriet, Astrid Bjørnson og Stina Mehus.
kl. 16.00:
Innledning ved Stina Mehus, økologisk bær-, sau-, og storfebonde og leder i Økologisk Norge.
- 16.10 - Samtale med Heidi Bjerkan, kokk og kjøkkensjef på restaurant Credo, om økologisk mat i restaurantbransjen.
- 16.30 - Fruktbonde Astrid Bjørnson forteller om hvordan hun alene solgte mer økologiske epler enn hele dagligvarebransjen til sammen.
- 16.45 - Kokk Tommy Østhagen forteller om hvordan Kreativ catering vant anbud for å levere bærekraftig og økologisk mat til SiOs kantiner på UiO.
- 17.00 - Pause
kl. 17.10:
Politisk samtale: Hvilket mål skal vi ha: la markedet styre eller et prosentmål for økologisk produksjon? Hvordan har våre naboland lykkes i å øke sitt økologiske produksjonsareal og hva kan vi lære?
Ordstyrer: Anne Ekornholmen (politisk redaktør i Nationen)
Med: Stortingsrepresentatene Alfred Bjørlo (V), Birgit Oline Kjerstad (SV), rådgiver i landbruks- og matdepartementet Henrik Nordtun Gjertsen (SP).
kl. 17.50 Program slutt
Mat og mingling – dørene stenger 18.30-19.00.
Arrangementet er et fellesarrangement mellom flere av samarbeidsorganisasjonene bak Økouka og Landbrukets økoløft.

