Økoløype på Youngstorget (Matstreif)
Hvordan produserer vi økologisk mat? Økobønder gir deg en guidet tur på Youngstorget og en smakebit!
Informasjon
- Dato: 20. sep. 2024 - 12:00 - 18:15
- Sted: Youngstorget, Oslo
- Se kart
- Arrangør: Matstreif, Landbrukets økoløft, Økologisk Norge
- Tema: Økoløype, Matstreif
Er du nysgjerrig på hva det vil si å produsere økologisk mat – og hvorfor det er bærekraftig?
Bli med inspirasjonsbonde Ingri Rosen Guren på guidet tur til økobønder fra fire utvalgte gårder. Du vil få innblikk i hvordan den økologiske maten produseres – og smaker.
Bøndene vil fortelle om gården sin, hva det vil si å drive økologisk, og hvorfor de driver nettopp med det. Og – bøndene byr selvfølgelig på smaksprøver fra egen produksjon.
Du får møte:
- Anne-Lene Bjerketvedt fra Dyre gård på Rygge i Østfold. Anne-Lene og Hans Olav Bjerketvedt produserer økologiske epler og eplemost
- Ingunn og Johann Anstensrud fra Tveter gård og Den sorte Havre i Våler i Østfold. Ingunn og Johann produserer økologisk korn, inkludert en rekke produkter med
svarthavre
- Sølvi Gammelsrød fra Rygge meieri på Rygge i Østfold. Sølvi produserer prisbelønnede oster på økologisk melk fra Bjølsund gård
- Rørosmeieriet, et heløkologisk meieri med produkter med utspring i mattradisjoner fra Røros-traktene
Bli med da vel!
Når: fredag 20. september kl. 12.00 og 17.00 (merk at det er to ulike avganger)
Varighet: ca. 1. time
Oppmøtested: Ved fontenen på Youngstorget
Antall deltakere per gruppe: 12
Pris: 175,- som inkluderer en smakebit og guidet tur blant økobøndene på Youngstorget. Billett kjøper du via billettlenke.
https://matstreif.no/aktiviteter/
https://www.facebook.com/events/1165682004509120
Program
-
20. sep. 2024 : Økoløype på Youngstorget (Matstreif)
- 12:00 - 13:15 : Økoløype avgang 1
- 17:00 - 18:15 : Økoløype avgang 2