Hopp til innhold

Økoløype på Youngstorget (Matstreif)

Hvordan produserer vi økologisk mat? Økobønder gir deg en guidet tur på Youngstorget og en smakebit!

Informasjon

  • Dato: 20. sep. 2024 - 12:00 - 18:15
  • Sted: Youngstorget, Oslo
  • Se kart
  • Arrangør: Matstreif, Landbrukets økoløft, Økologisk Norge
  • Tema: Økoløype, Matstreif

Er du nysgjerrig på hva det vil si å produsere økologisk mat – og hvorfor det er bærekraftig?

Bli med inspirasjonsbonde Ingri Rosen Guren på guidet tur til økobønder fra fire utvalgte gårder. Du vil få innblikk i hvordan den økologiske maten produseres – og smaker.

Bøndene vil fortelle om gården sin, hva det vil si å drive økologisk, og hvorfor de driver nettopp med det. Og – bøndene byr selvfølgelig på smaksprøver fra egen produksjon.

Du får møte:

- Anne-Lene Bjerketvedt fra Dyre gård på Rygge i Østfold. Anne-Lene og Hans Olav Bjerketvedt produserer økologiske epler og eplemost

- Ingunn og Johann Anstensrud fra Tveter gård og Den sorte Havre i Våler i Østfold. Ingunn og Johann produserer økologisk korn, inkludert en rekke produkter med
svarthavre

- Sølvi Gammelsrød fra Rygge meieri på Rygge i Østfold. Sølvi produserer prisbelønnede oster på økologisk melk fra Bjølsund gård

- Rørosmeieriet, et heløkologisk meieri med produkter med utspring i mattradisjoner fra Røros-traktene

Bli med da vel!

Når: fredag 20. september kl. 12.00 og 17.00 (merk at det er to ulike avganger)
Varighet: ca. 1. time
Oppmøtested: Ved fontenen på Youngstorget
Antall deltakere per gruppe: 12
Pris: 175,- som inkluderer en smakebit og guidet tur blant økobøndene på Youngstorget. Billett kjøper du via billettlenke.

https://matstreif.no/aktiviteter/

https://www.facebook.com/events/1165682004509120

 

Program

  1. 20. sep. 2024 : Økoløype på Youngstorget (Matstreif)
    1. 12:00 - 13:15 : Økoløype avgang 1
    2. 17:00 - 18:15 : Økoløype avgang 2

Kontaktperson

Ingri Rosen Guren
Tilbake til toppen