KORN TIL MAT

26. september 2017, 10.00 | Tingvoll, Tingvoll Økopark

Arrangør: Økouka i Møre og Romsdal

Sted: Tingvoll, Tingvoll Økopark

Tidspunkt: 26. september 2017 kl 10.00

Avsluttes: 26. september 2017 kl 14.00

Billettpris: kr 500,- inkludert lunsj og kaffe

Meld deg på

Arrangementet på Facebook

Kan lokalt produsert korn brukes til mat og hvordan kan lokale kornprodukter supplere annet matkorn og øke matmangfoldet? Hva skal til for å få en fungerende verdikjede? Hensikten med dette seminaret er å øke kunnskap om og interesse for økologisk og lokal matproduksjon.

  • Urkornet – kva var det og finst det?Åsmund Bjørnstad, professor i planteforedling ved NMBU.
  • Korn og mel fra jord til bord. Om dyrking av gamle kornsorter og bedriften Økologisk spesialkorn, Halfdan Svalheim, bonde og medeier i bedriften Økologisk spesialkorn.
  • Kvalitetskorn til mat – muligheter i norsk sortsmateriale, Anne-Kristin Løes, forsker, NORSØK
  • Hva skal til for å dyrke økologisk matkorn i Møre og Romsdal? Elin Moen, bonde, Surnadal
  • Baking med urkorn, Torunn Bjerkem, bonde og gründer i bedriften Gullimunn AS

Flere aktører fra verdikjeden inviteres til å delta.

Målgruppe: Bønder, matentusiaster, bygdekvinnelag

Pris for å delta på kornseminaret: kr 500,- inkludert lunsj og kaffe

Påmelding: pga lunsj er det påmelding til seminaret innen 20. september

Disse står bak Økouka i Møre og Romsdal: Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK)Tingvoll ØkoparkOikos Møre og RomsdalMøre og Romsdal bonde- og småbrukarlagMøre og Romsdal bondelag og Fylkesmannen i Møre og RomsdalKontakt: Liv Solemdal, liv.solemdal@norsok.no

< Tilbake til kalenderen