Åpning av ØKOUKA Sør-Trøndelag på Lilleby

22. september 2017, 11.00 | Finnes Kafé, Ladeveien 9C, Lilleby, 7041 Trondheim | Sør-Trøndelag

Arrangør: ØKOUKA i Sør-Trøndelag, Biologisk-dynamisk Forening, Credo

Sted: Finnes Kafé, Ladeveien 9C, Lilleby, 7041 Trondheim, Sør-Trøndelag

Tidspunkt: 22. september 2017 kl 11.00

Avsluttes: 22. september 2017 kl 20.00

Arrangementet på Facebook

Bli med på åpning av ØKOUKA midt i Trondheims nye sentrum for matkultur. Med nye Credo og Jossa blir gamle tradisjoner knyttet til det mest trendy. Biodynamisk landbruk og rettferdig handel, internasjonalt kjente kokker, bakere og matvitere er alle del av det nye miljøet.

Velkommen til fest, marked, god mat og inspirasjon!

PROGRAM:

11.00 Åpning av marked og ØKOUKA ved Ragnhild Nilsen, leder for det grønne skiftet i Nortura.

11.00- 17.00 Godt gammeldags torgmarked på plassen foran Finnes Barnehjem hvor du kan få tak i alt hjertet kan ønske seg av økologiske og biodynamiske varer; surdeigsbrød, oster, rømme, smør, grønnsaker, surkål, honning og kjøttprodukter. Inspirert til en grønnere livsstil kan du også bli av folk som kan gi tips om dyrking og bærekraftig livsstil. Til og med frisør er det om du skulle trenge det.

Drivhusfestivalen skaper god stemning på plassen gjennom hele dagen med musikk, radioshow og kreativ hyllest til det rolige liv i det grønne. Trenger du en kopp kaffe med nogo attåt er Finnes Kafé åpen 10.00-20.00.

12.00 – 15.00 INSPIRASJONSSEMINAR MED UTDELING AV GRASROTPRISEN:

12.00 Allessandro Porcelli fra Cook it Raw holder inspirasjonsforedrag om muligheter og framtidsperspektiver i norsk landbruk og restaurantnæring.

12.30 Hvem har gjort en spesiell innsats for biodynamisk og miljøvennlig landbruk? Her kommer det spennende øyeblikket da noen skal får grasrotprisen fra Biologisk-dynamisk Forening.

12.50 «Kosmos, kuhorn og kokkers førstevalg – hva er egentlig biodynamisk landbruk?» En introduksjon av Dag Blakkisrud fra Biologisk-dynamisk Forening.

13.15 – 13.45 Pause med økologisk fingermat fra Finnes Kafé og tid til mingling.

13.45 «Lilleby– et levende verksted for matkultur og motkultur. Integrasjon, råvarer, by og land. Et initiativ som peker mot framtida.» Ved Heidi Bjerkan, Karoline Kaspersen fra Credo, Marius Bang Sckanke fra Lilleby hagelag m.fl.

14.10 «Er du klar for en eggchange?» – Eggchange drømmer om en revolusjon i hønsehold og eggproduksjon. Fra stressede høner i overlessede bur til koselige husdyr i designbur hvor dyrene trives. Ved Jochem Jacob De Kort fra firmaet Eggchange som selger, men også leier ut hønehus og høner til private og institusjoner.

14.30 «Bakteriene: menneskets beste venn?» Andreas Dønåsen jobber som fysioterapeut og kostholdsrådgiver med holistisk tilnærming. Gjennom Paleoterapeuten tilbyr han helhetlig behandling for både akutte og sammensatte plager hvor målet er langsiktig og vedvarende bedring.

15.30 – 16.00 Økologi, matplanter og blomster som tiltrekker insekter i skjønn forening. Bioveier i byen, foreningen for urbant biologisk mangfold kårer vinneren i konkurransen ”Trondheims mest naturlige hage 2017”. Foregår i teltet til Lilleby Hagelag.
 
16.00 – 17.00 La Humla Suse og Bieffekten inviterer store og små til å lære mer om pollinerende insekter og hvordan vi kan hjelpe dem. De demonstrerer humlekasser og insektshotell og viser deg hvordan du best kan legge til rette for humler og solitære bier. Foregår i teltet til Lilleby Hagelag.

 

17.00 – 20.00 Teoretisk og praktisk fermenteringskurs med Paleoterapeuten, Andreas Dønåsen. Lær deg en eldgammel konserveringsmetode som styrker fordøyelsen og tilfører tarmen gode bakterier (for påmelding se eget arrangement: https://www.facebook.com/events/488172861548348).

 

< Tilbake til kalenderen