Matens opprinnelse

Tid: 21.09.15, 09.30-16.30
Sted: Gårder i Østfold

Arrangør: Norges Bondelag, ØQ/Debio Info og Biologisk-dynamisk Forening

 

 Inspirasjonstur og gårdsbesøk for deg som jobber med mat

Vi har gleden av å invitere til en inspirasjonstur til deg som lager mat på skole, barnehage, SFO, institusjon eller serveringssted. Bli med til økologiske og biodynamiske gårder for å bli kjent med hvor maten vår egentlig kommer fra.

Bøndene åpner sine dører og dere får lære om blant annet økologisk melkeproduksjon og gulrotdyrking. Det blir servert deilig snacks og lunsj av mat- og miljøveileder Camilla Wilse.

Lurer du på hva økologisk produksjon innebærer i praksis? Trenger du inspirasjon og hjelp til å innføre økologisk mat i din virksomhet? Bli med på Matens opprinnelse – en tur for ansatte som vil lære mer om hvor maten vi jobber med kommer fra.

PROGRAM

09.30 Avreise Oslo
Avreisested: parkeringsplassen utenfor Arkitektur- og designhøgskolen, Maridalsveien 29

10.20 Ankomst Øko-Rygge
Her får vi omvisning i fjøset av Stig Gammelsrød om økologisk melkeproduksjon på Bjølsund Gård, så besøker vi grønnsakspakkeriet mens bonden Jens Edvard Kase forteller om gulrotdyrking.

11.45 Avreise fra Rygge til Kana, Hurum til Bergsmyrene gård
Servering av kaffe og en liten snack på bussen. Snacken er laget av Camilla Wilse  og er basert på råvarer fra Kase.

12.30 Lunsj hos Finn Dale Iversen på Bergsmyrene gård
Lunsjen lages av Camilla basert på råvarer fra Bergsmyrene gård. Camilla er pedagog og holder kurs og foredrag om mat. Camilla jobber også som mat- og miljøveileder på vegne av Debio Info

13.30 Omvisning på gården
Bonden Finn viser oss rundt og vi kan stille spørsmål. For de som ønsker å handle i gårdsbutikken – husk kontanter!

15.30 Avreise til Oslo

Kontaktinfo:
Kari-Marte Sjøvik, Norges Bondelag                         tlf: 414 60 387
Kaarina Borud, Biologisk-dynamisk Forening      tlf: 975 64 746
Marte von Krogh, Debio Info/ØQ                                tlf: 944 25 979

Deltakeravgift: 200 kr per person. Inkluderer transport og mat. Turen støttes av Fylkesmannen i Oslo og Akershus ved ØQ-prosjektet.
Påmelding til kaarina.borud@biodynamisk.no innen 23.september