Partering på torget

PARTERINGSKURS PÅ MATHALLEN

Det er blitt populært å lage mat fra bunnen, gjerne med norske gode råvarer. Dessverre ligger mye av kunnskapen fra norsk matkultur en generasjon tilbake. Mye av kunnskapen rundt partering har gått tapt, og hvor man tidligere parterte og delte hele dyr på kjøkkenbenken, går det nå i filet og pølse, kjøpt i plast i butikken. Med dette kurset forandrer vi utviklingen.

Kurset er tredelt:

  1. Produksjon
    Økologisk bonde Tore Jardar Wirgenes vil fortelle om sin egen produksjon, hvorfor han har valgt å drive økologisk, og hvordan grisene hans har det på gården.
  1. Partering
    Terje Holen vil så gi et kurs i partering av en halv gris. Holen vil gi en innføring i hvilke deler av grisen man spiser når man ser ferdig mat i plast i kjøledisken, og vise hvordan man selv kan partere en gris til flere forskjellige måltider.
  1. Tilbereding og smaksprøver
    Vi vil så se denne grisen bli tilberedt på et lite kjøkken, og deltakerne skal selvsagt få smake.   

Pris: kr. 335,- per person
Dette inkl. kursmateriell og smaksprøver. NB: Det er begrenset antall plasser på dette kurset.

Påmelding og betaling HER 

Tid: Onsdag 24. september kl 16.00-19.00
Sted: Torget på Mathallen Oslo
Arrangør: Bonde- og småbrukarlaget og Mathallen Oslo

Foto: Bandar Abdul Jauwad